Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 9. Sınıf öğrencilermiz Mehmet Akif Ersoy'un Sahafat kitabından sözler oluşturdular.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılmıştır. Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

29-12-2023

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Uygulama Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Ortaöğretim Kademesi Eylem Planı için TIKLAYINIZ.

Manisa Millî Eğitim Müdürlüğü Dilimizin Zenginlikleri Projesi Yarışmaları Şartnamesi

Manisa Millî Eğitim Müdürlüğü Dilimizin Zenginlikleri Projesi Yarışma Takvimi

okulumuzda düzenlenen deneme yarışması sonucu birinci olan esere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yayın: 29.12.2023 - Güncelleme: 17.01.2024 13:47 - Görüntülenme: 68